Известие

Collapse
No announcement yet.

ПитанЬе за амортисьори и тампони

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ПитанЬе за амортисьори и тампони

Колеги, днес се установи, че единият ми заден амортисьор е омаслен и съответно трябва да сменям и двата. При положение, че колата ми е със спортни пружини въпросите ми са:

1. Предложиха ми амортисьори ALLCO /по каталог за модела/ на преференциална цена 49 лв./бр. Някакви мнения относно качеството на тази марка, цената и най-важното - мога ли да ги използвам при моето окачване?

2. При прегледа ми казаха също, че единият заден тампон е заминал и трябва също да сменя и 4-те. Иначе файда немало... Това така ли е според специалистите тук? Пак в същия магазин ми предложиха тампони PIRELLI на цени съответно 25 лв. за преден и 34 лв. за заден или общо към 120 кинта. Това нормални цени ли са или ми правят вятър като за "наш човек", щото иначе са ми близки.

3. Задните накладки и те за смяна. Предложиха ми LPR за 46 лв. комплекта. Това като марка и цена как е?

И последно, искат 150 лв. за труд /без накладките/.

Абе почивката пак ще иде в Алфата май(((((

Моля за компетентното мнение на известните тук специалисти за което предварително им благодаря!!!
    Last edited by hollyman_R; d.m.y г., 07:54.
    ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
    ПЛОВДИВ

Не съм от посочените майстори,но и не се разбира за кои задни тампони става на въпрос?
    И ми се струва че поне с труда се опитват да те метнат.
    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Цената за предните тампони мисля,че е нормална,а за накладките аз преди 2 месеца сменях предни накладки и маркучи и ми взеха 90 лева.
      Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
      За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
        Не съм от посочените майстори,но и не се разбира за кои задни тампони става на въпрос?
        И ми се струва че поне с труда се опитват да те метнат.
        Става въпрос за четирите тампона на задния мост - 2 отпред /ляв и десен/ еднакви и 2 отзад също ляв и десен еднакви, като тези отпред са различни от тези отзад.
        Иначе ти какви пари мислиш, че ще са нормални? Щото май трябва да се сваля целия заден мост, жила на ръчната, тръби и т.н., за да се сменят тези неща.
        Дано да съм обяснил разбираемо...
        ПЛОВДИВ

Comment

Първоначално публикувано от hollyman_R Покажи съобщение
          Става въпрос за четирите тампона на задния мост - 2 отпред /ляв и десен/ еднакви и 2 отзад също ляв и десен еднакви, като тези отпред са различни от тези отзад.
          Иначе ти какви пари мислиш, че ще са нормални? Щото май трябва да се сваля целия заден мост, жила на ръчната, тръби и т.н., за да се сменят тези неща.
          Дано да съм обяснил разбираемо...
          Четири тампона на задния мост???Да нямаш нещо друго предвид, защото такова нещо за първи път чувам все пак някои които е по запознат нека ми обясни на мен и на другите колеги дето не ни е ясно...
          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Задният мост е захванат с 4 болта към купето, тия тампони са там.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:47 ----------

[/COLOR]
              Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
              Задният мост е захванат с 4 болта към купето, тия тампони са там.
              А наистина ли трябва да се сменят и четирите, колега Тонов? То да са накладки, дискове, амортисьори - да. Те дори в магазина момчетата ми казаха, че това са толкова рядко търсени части, че практически не ги поддържат в наличност. В сервиза ясно какво ще ми кажат - те си търсят работа в тая суша... Пък 4 тампона вече си е цифра...
              Поздрави!
              ПЛОВДИВ

Comment

Първоначално публикувано от hollyman_R Покажи съобщение
                А наистина ли трябва да се сменят и четирите, колега Тонов? То да са накладки, дискове, амортисьори - да. Те дори в магазина момчетата ми казаха, че това са толкова рядко търсени части, че практически не ги поддържат в наличност. В сервиза ясно какво ще ми кажат - те си търсят работа в тая суша... Пък 4 тампона вече си е цифра...
                Поздрави!
                Не съм много добре запознат, но лично според мен едва ли е необходимо и 4-те да се сменят. Нека все пак да се изкаже и още някой.

Вземи си накладки някаква проверена марка, да няма после тън-мън. Ако се уцелят калпави, ще спираш като бързия влак, или дисковете ти ще заминат а ще си имаш здрави накладки Тия ЛПР сефте ги чувам, ако има някакви отзиви за тях - добре дошли.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

ЛПР е италянска марка! средна работа са, като за парите си бива доло-горе. като се постоплят ги няма много много,но за по-спокойно каране биват. Аз лично не съм с такива де.
                  146 Turbo

Comment

Смяната и на четрите тампона,освен ако не е продиктувано от идеята:така и така ще се ръчка е напълно безполезна.Още повече,че новите може и да са по-калпави от старите.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                    X